«Лукойл» обіцяє беззбиткову роботу «Карпатнафтохіму»

"Лукойл" впевнений у беззбитковій роботі ТОВ "Карпатнафтохім" (м. Калуш Івано-Франківська обл.).

Про це повідомив журналістам президент російської компанії Вагіт Алекперов, передає "Интерфакс-Украина".

"Ми вели активні переговори з урядом України і прийшли до розуміння. На жаль, події, що відбуваються, призупинили наш переговорний процес", — сказав він.

За словами Алекперова, є доручення президента та уряду про зниження залізничних тарифів на доставку сировини і продукції, є домовленість про зниження вартості пару, знижена ціна на газ. "Ми сподіваємося, що після формування нового уряду ми приступимо до переговорного процесу. У нас є чітка дорожня карта, за яких умов завод не буде приносити збитки", — повідомив він.

"По цій дорожній карті ми повинні пройти. Якщо ми пройдемо по ній в тому аспекті домовленостей з українським урядом, то, я впевнений, що завод не буде приносити збитки. Сьогодні в макроекономічних умовах він навряд чи принесе прибуток, але збитків він приносити точно не буде", — сказав Алекперов.

"Карпатнафтохім" в кінці грудня 2013р. зупинив виробництво суспензійного полівінілхлориду (ПВХ-С).

"Карпатнафтохім" припинив виробництво етилену, поліетилену, вінілхлориду, каустичної соди, хлору і суспензійного ПВХ у вересні 2012р. у зв'язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції. Виробництво ПВХ-С було відновлено в листопаді 2013р. За неповні два місяці роботи в 2013р. підприємству вдалося випустити трохи більше 12 тис. т ПВХ.

У квітні 2013р. Кабмін і "Лукойл" підписали меморандум про реалізацію низки заходів для виведення "Карпатнафтохіму" на рентабельний рівень виробництва.

Реальна економіка