Одним із джерел погашення боргу «Нафтогазу» перед «Газпромом» буде стягнення заборгованості з ТКЕ

Одним із джерел погашення боргу НАК "Нафтогаз України" перед російським "Газпромом" за поставлений природний газ буде стягнення заборгованості з підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ), повідомив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький у Києві в понеділок.

"Є інші джерела. Ви знаєте, що ми нині наполегливо працюємо над розрахунками теплокомуненерго з "Нафтогазом" і за рахунок цих коштів розрахуємося з нашими партнерами", — сказав міністр.

Як повідомлялося, 29 жовтня голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що Україна наразі не оплатила постачання газу за серпень розміром $882 млн.

На селекторній нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва він запропонував "найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це і передбачено в контракті".

Д.Медведєв, у свою чергу, зазначив, що РФ може перейти на авансові платежі за газ з Україною, якщо не буде рішення найближчим часом.

Коментуючи ситуацію із затримкою розрахунків за спожитий російський газ, прем'єр-міністр України Микола Азаров того самого дня заявив, що уряд країни тримає питання розрахунків із Росією за газ на контролі, але це проблема двох господарюючих суб'єктів — НАК "Нафтогаз України" і "Газпрому".

При цьому він зазначив, що певні проблеми є, але вони не критичні.

Интерфакс-Україна