Віталій Кличко звернувся до Арсенія Яценюка з проханням поінформувати місцеву владу і громадян про заходи, які планує Уряд для недопущення критичної ситуації з виробництвом та постачанням теплової енергії

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з тим, щоб Уряд терміново поінформував громадян і місцеву владу про реальну ситуацію з обсягами газу в державі та заходами, які планує Кабмін для недопущення критичної ситуації з виробництвом теплової енергії.

"КМДА отримала термінове доручення міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана керівникам окремих енергокомпаній та ТЕЦ про обмеження споживання природного газу для виробництва теплової енергії з метою економії природного газу. У документі йдеться про обмеження обсягів постачання і споживання природного газу для виробництва теплової енергії для наступних підприємств: ПАТ "Київенерго" ТЕЦ-5 — обмежити до 480 тис. м. куб. на добу, ТЕЦ-6 — до 48 тис. кубометрів. "ПАТ Харківська ТЕЦ-5" — 0, КП "Харківські теплові мережі (ТЕЦ-3) — 0", — заявив мер столиці.

Віталій Кличко вважає, що влада в містах України та громадяни держави повинні бути поінформовані про реальний стан справ із забезпеченням енергоносіями.

"Щоб упередити катастрофу і визначити шляхи вирішення ситуації, органи місцевої влади повинні мати повну і об'єктивну інформацію про заходи, які планує Уряд, зокрема, щодо альтернативних поставок газу в Україну (наприклад, реверс з Європи) та заміщення газу на альтернативні види палива. Ми не можемо залишити киян та мешканців інших міст без гарячої води. Тим більше, що попереду зима, і згодом може постати питання і про тепло в будинках", — наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що київська влада розроблятиме заходи для недопущення критичної ситуації з виробленням теплової енергії в столиці і кроки для альтернативних заходів щодо забезпечення киян гарячою водою.

Київська мiська державна адмiнiстрацiя