Group DF має 4 мільярди кубометрів газових запасів

Група компаній Group DF заявляє про забезпеченість природним газом своїх хімічних підприємств в 2014 році.

Про це в інтерв'ю Українським Новинам повідомив управляючий директор Group DF Борис Краснянський.

Він зазначив, що група розглядає всі можливі варіанти поставок газу для забезпечення роботи своїх підприємство з виробництва азотних добрив, але володіє запасом власного газу в достатніх для роботи в 2014 році обсягах.

"Ми шукаємо будь-які альтернативні поставки й всі варіанти розглядаємо для того, щоб забезпечити газом себе. Але на цей рік у нас газ є. На 1 червня в нас було більш ніж 4 млрд кубометрів", — сказав Краснянський.

Він додав, що група має намір використовувати наявні в неї запаси газу не на продаж третім особам, а для власних потреб.

У відповідь на питання, яка ціна газу є прийнятною для азотних підприємств групи управляючий директор не назвав конкретну вартість, додавши, що в підприємства в разі необхідності можуть перейти на роботу на закуповуваний в Росії аміак.

"Що стосується питання, яка ціна більш прийнятна для нас, то це залежить від багатьох факторів. Хімічна промисловість набагато більш гнучка, тому що наші хімічні заводи можуть закуповувати аміак через аміакопровод з Росії. Ціна на аміак у дещо іншому ціновому сегменті перебуває. Це не газ. Аміак не всім потрібний", — підкреслив Краснянський.

Як повідомляло агентство, 16 червня російський газовий монополіст компанія "Газпром" припинила поставки газу Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України".

За підсумками минулого року, Ostchem збільшила імпорт газу в Україну на 61,5% або на 4,92 млрд куб. м до 12,92 млрд порівняно з 2012 роком.

В 2014 році Ostchem не закуповував газ в "Газпрому".

Group DF — диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи й Азії.

Основні напрямки діяльності групи — азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси.

Засновник і власник Group DF — бізнесмен Дмитро Фірташ.

"Українські новини"