Радник Путіна озвучив «атомні бонуси» для України у разі відмови від ЄС

Якщо Україна не підпише угоду про асоціацію з ЄС, Росія планує розширення кооперації в ракетно-космічній сфері, в атомному машинобудуванні і в авіаційній промисловості.

Про це в в інтерв'ю журналу "Експерт" заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв.

"Планується розширення кооперації в ракетно-космічній сфері, в атомному машинобудуванні, в авіаційній промисловості. Там є відомі проекти Ан-124, Ан-140, Ан-148 — всієї лінійки літаків КБ Антонова, які ми можемо разом виробляти і повинні на них переходити в авіатехніці", — зазначив Глазьєв.

"Ракетно-космічний комплекс, безумовно, має гігантські перспективи; в атомній сфері планується створення на Україні найпотужнішого виробництва, замкнутого паливного циклу для атомної енергетики, країна сама зможе виробляти тепловиділяючі елементи для своїх атомних електростанцій за допомогою російських технологій", — додав він.

"Це все проекти на десятки мільярдів доларів, які істотно піднімають можливості української економіки, роблять її більш диверсифікованою, наукомісткої і стійкою" , — пояснив радник Путіна.

Разом з тим на питання, що робитиме Росія, якщо Україна таки підпише угоду з ЄС, Глазьєв заявив: "Ми будемо намагатися зберегти ті центри економічної активності та виробництва, які нам потрібні для кооперації, і будемо прагнути утримати технології, які були спільно розроблені і які нам необхідні".

"Буде діяти режим максимального сприяння з перенесення технологій і навіть виробництв до Росії, що ми вже спостерігаємо в прикордонних регіонах і навіть у Москві — там великі українські промисловці прагнуть створити опорні точки для збірки своїх товарів", — додав він.

"Ці заходи будуть поєднуватися з політикою імпортозаміщення українських товарів, у міру того як європейська конкуренція буде знищувати українських товаровиробників", — підкреслив Глазьєв.

"Процес буде розтягнутий років на 15, але Україні він не дає перспектив розвитку, тому що всі нові виробництва і технології будуть в цьому випадку розвиватися в Росії", — заявив він.

Українська правда