Угода з Chevron стане найбільшою інвестицією в Україну — посол США

У Києві відбулося підписання Угоди про розподіл вуглеводнів між українським урядом, компанією "Шеврон" та компанією "Надра Олеська".

??Згідно з повідомленням прес-служби президента України, укладання цієї угоди дозволить розпочати роботи з пошуку та видобутку сланцевого газу в межах ділянки Олеська. За поточним прогнозом, видобуток газу на цій ділянці може становите 8-10 мільярдів кубометрів щороку.

Компанія "Шеврон" готова інвестувати 350 мільйонів доларів у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях, а загальні інвестиції у видобуток сланцевого газу можуть перевищити 10 мільярдів доларів.

Угода між Україною і компанією Chevron стане найбільшою інвестицією в Україну за всі роки незалежності. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, коментуючи угоду, підписану у Києві у вівторок у присутності президента Віктора Януковича.
? ?"Сьогодні Україна зробила дуже важливий крок до енергетичної незалежності. Подія важлива також для зміцнення довіри у наших двосторонніх стосунках", — каже Пайєтт.

"Ця інвестиція має стати найбільшою, що зроблена в Україну Сполученими Штатами за всі роки незалежності. "Шеврон" принесе в Україну, зокрема в Західну Україну, сучасні екологічно безпечні технології. Угода збільшить кількість нових робочих місць, стимулюватиме зростання економіки і дасть змогу українцям скористатися тими вигодами від революції сланцевого газу, якими ми у Сполучених Штатах вже скористалися", — заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Голос Америки