Встановлена потужність об’єктів відновлюваної енергетики сягнула 956,2 МВт

З початку року об'єктами відновлюваних джерел енергії вироблено понад 1 млрд.кВт/год "зеленої" електроенергії. Про це розповів Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України на прес- конференції присвяченій Всеукраїнському Тижню енергоефективності.

За словами Пашкевича, станом на 1 вересня встановлена потужність об'єктів відновлюваної енергетики становить 956,2 МВт, при цьому 310.5 МВт введено в експлуатацію у поточному році (це на 32% більше ніж за весь 2012 рік).

В результаті реалізації енергоефективних заходів у рамках регіональних програм енергоефективності зекономлено більше 5,7 млрд. куб. м3 природного газу. Голова Агентства також зазначив, що за останні півроку лише у сонячну енергетику залучено близько 360 млн.євро.

"Такі результати вселяють оптимізм. Але, на відміну від країн Європи, питання енергоефективності у суспільній свідомості ще не стали національною ідеєю. Саме тому, стратегічним пріоритетом державної політики є популяризація та пропаганда. Сьогодні у нас перший серйозний крок — ми презентували кампанію соціальної реклами, яка розроблена за підтримки Європейського Союзу. Найближчим часом вона з'явиться на екранах, радіо та зовнішніх носіях", — зауважив Голова Держенергоефективності України.

Микола Пашкевич презентував відео ролики кампанії "Споживай енергію розумно" та представив план енергоефективних публічних заходів, які пройдуть у всіх областях України в рамках Тижня енергоефективності.

Зокрема, в Тернопільській області розпочнуть роботу консультаційні центри, які надаватимуть інформацію з питань економії паливно-енергетичних ресурсів. У Кіровоградській області відбудеться круглий стіл на тему: "Стимулювання виробництва та споживання паливних пелет". В Івано- Франківскій області заплановано офіційне відкриття біогазового заводу компанії "Даноша". В Києві 10 жовтня пройде семінар для вчителів щодо запровадження навчальної програми з енергоефективності для детей 6-10 років.

Зазначимо, що Тиждень енергоефективності є традиційним заходом, що проводиться у першій декаді жовтня. Він покликаний продемонструвати громадськості та бізнес-спільноті переваги енергозбереження та використання енергоефективних технологій, їх економічну доцільність та значення для навколишнього середовища. З детальною програмою Тижня можна онайомитись на сайті Агентства.

"Українська енергетика"