Видобуток нафти в США збыльшився до максимуму з 1989 року

Добовий видобуток нафти в США за тиждень з 31 серпня по 6 вересня становив 7,745 мільйона барелів.

Про це пише "Лєнта.ру".

Відповідно до повідомлення на сайті Управління енергетичної інформації США (EIA), це максимальний рівень з 1989 року.

Темпи зростання нафтовидобутку в США істотно прискорилися за останні два роки. Зокрема, в серпні 2011 року добовий обсяг видобутку становив у середньому близько 5,6 мільйона барелів, тобто з цього часу виробництво сировини збільшилася майже на 40%.

Для порівняння, у 2010-2011 роках видобуток збільшився всього на шість відсотків. Незважаючи на зростання видобутку, США продовжують імпорт сировини, проте його обсяги скорочуються.

У липні цього року обсяг закупівель нафти знизився до 7,7 мільйона барелів на добу — мінімального рівня за 17 років.

Для порівняння, в Росії в серпні середньодобовий видобуток нафти становив 10,516 мільйона барелів на добу, що є рекордом з кінця 80- х років.

Ще один з найбільших виробників нафти Саудівська Аравія, за даними ОПЕК, також збільшив видобуток. У серпні обсяги виробництва сировини в арабській країні становили в середньому 10,2 мільйона барелів на добу, це найвищий рівень видобутку з 1980 року.

Виробники, орієнтовані на зовнішній ринок, збільшили обсяги на тлі спаду видобутку в Лівії, яка є одним з найбільших постачальників високоякісної нафти на європейський ринок.

Як повідомлялось, китайська енергетична компанія CNPC купила за 5 мільярдів доларів 8,33% частки в проекті освоєння гігантського нафтового родовища Кашаган в Казахстані.

Реальна економіка